Forfatter bokmål

 

Bokpresentasjon på Nordfjordeid, november 2017.

 

I denne fortellingen finner Bjørnen Tor en vikingskatt på Stårheim (nær Nordfjordeid). Det var her jeg vokste opp, og hvor det en gang bodde vikinger - til og med en dronning.

 

De reiste rundt på hav og fjord i velkonstruerte langskip.

 

En kopi av Norge sitt største vikingskip blir i disse dager bygd på Nordfjordeid.

 

Foto: Siri Kolseth

 

 

 

 

Har du drømmer? Det har du sikkert, som meg.

Har du glemt noen av drømmene du brukte å ha? Sannsynligvis, slik jeg hadde.

 

Så en dag døde faren min. Av kreft.

 

Det å oppleve hvordan han måtte forlate alle planene og drømmene sine for fremtiden fikk meg til å tenke på mine egne.

Brukte ikke jeg å drømme om å skrive bøker? Og hvorfor hadde jeg aldri fullført en?

 

Jeg visste svaret. Årevis med studier, undervisning og fokus på en økonomisk trygg hverdag, i steden for å stole på at mine kreative sider kunne skape en inntekt.

 

Mens mannen Tor forlot oss, filosoferte jeg over hvordan livsgnisten, livsgleden, motet hans og vanen med å lage spontane sanger forsvant med han.

 

Det var da ideen om Bjørnen Tor ble født. En ide om å overføre egenskapene fra mennesket Tor til ein lodden teddybjørn, og samtidig gjenopplive en av drømmene mine.

 

Denne gjenopplivningen førte til spørsmålet: "Hva kan du få til når målet er å lage og distribuere barnebøker om en teddybjørn?

 

Jeg startet reisen mot målet utstyrt med strikkepinner og strikkegarn, et kamera, skriveutstyr, drøssevis av ideer - og enda flere spørsmål.

 

Jeg leste mye om selvpublisering og hvordan en kan trykke bøker gjennom "print on demand". At boken blir trykt først når kunden bestiller den.

 

Så leste jeg mange barnebøker. Bøker jeg brukte å lese da jeg var liten, bøker jeg brukte å lese for barna mine, og nylig utgitte bøker.

 

Deretter ga strikkepinnene og jeg liv til Bjørnen Tor, maske for maske, og etter noen uker var vi klare for å starte på reisen vår sammen.

Reisen startet på kjøkkenet vårt, der vi bakte det som endte opp som en blå og svært lite god kake.

 

Det å selvpublisere bøker, slik jeg gjør, er kjekt. Alt du ser, leser og hører i dette prosjektet er sannsynligvis lagd av meg.

 

Teddybjørnen. Klærne hans. Bildene, fortellingene, sangene, utformingen av bøkene, bokomslagene, musikkvideoene (også bakgrunnsmusikk og synging), og til og med noen av rekvisittene som er brukt i bildene.

Unntatt fuglereirene i "dagsferie"-boken, som ble lagd av fugler jeg ikke kjenner identiteten til.

 

Håper at disse fuglene ville vært stolte over å vite at "gjør-det-selv"- produktene deres nå bidrar til å underhalde både unge og mer voksne lesere av den nevnte boken.

 

Drømmen min var å skrive en bok.

 

Nå er drømmen at bøkene skal finne seg et sted i hjertene til barn over hele verden. Fordi jeg tror at det å dyrke en gulrot, hjelpe noen som trenger hjelp, få lov til å bake en kake uten oppskrift, leke sammen med venner i steden for bare å leke med teknologi, og å synge sanger er viktige deler av en barndom.

 

Og dette er hovedsaklig hva bøkene mine handler om.

Håper at du vil like dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Lin-Marita Sandvik. All Rights Reserved